:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 234-231 برگشت به فهرست نسخه ها
تهدید و تشدید آینده ناامنی غذایی در ایران با شیوع کوید-19
موسی بامیر* ، آتوسا پورشیخعلی ، علی مسعود
چکیده:   (3020 مشاهده)
امنیت غذایی، یکی از خواسته¬ و نگرانی اصلی نخبگان سیاسی-بهداشتی کشورهای جهان می باشد. اما با وجود اهمیت این مسئله، عدم امنیت عذایی در طی دو دهه گذشته، به عنوان جدیترین و پرهزینه¬ترین مشکل بهداشت عمومی جهان شناخته شده است، که کوید-19 صدای این زنگ خطر را برای متخصصان بهداشت و سیاست¬گذاران تشدید کرده است. این مسئله و نگرانی جهانی در ایران نیز، علیرغم پیشرفت اقتصادی و تحولات قابل توجه در 30 سال گذشته¬ و کاهش محسوس ناامنی غذایی، نسبت به دوران قبل، با چالش¬هایی از جمله، تحریم های بین المللی، رکود اقتصادی، افزایش قیمت مواد غذایی، تولیدات ناپایدار کشاورزی، افزایش شهرنشینی، خشکسالی و  بی¬ثباتی سیاسی کشورهای همسایه و از همه مهمتر، شیوع گسترده کرونا¬ویروس در کشور، امنیت غذایی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است و مستعد عوامل مختلف شوک نا¬امنی غذایی است. به نظر می¬رسد، در کشور ایران، بر اساس مستندات مورد بررسی، برای مقابله با سوءتغذیه و کاهش ناامنی غذایی در برابر بیماری همه¬گیر کوید-19¬ در کوتاه مدت، به واکنش جدی دولت برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه نیاز است. اما در بلند مدت، برای کاهش تاثیر کوید-19، بر سیستم امنیت غذایی کشور، ضرورت تدوین " طرح جامع ملی امنیت غذائی" بیش از هر زمان دیگری جلوه می نماید.

نوع مطالعه: نامه به سردبیر

 
واژه‌های کلیدی: کوید-19، امنیت غذایی، بهداشت عمومی
متن کامل [PDF 1042 kb]   (1164 دریافت)    
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: آموزش تغذیه
دریافت: 1400/2/27 | پذیرش: 1400/6/5
فهرست منابع
1. Behzadifar M, Behzadifar M, Abdi S, Malekzadeh R, Salmani MA, Ghoreishinia G, et al. Prevalence of food insecurity in Iran: a systematic review and meta-analysis. Archives of Iranian medicine. 2016;19(4):288-94.
2. Damari B, Abdollahi Z, Hajifaraji M, Rezazadeh A. Nutrition and food security policy in the Islamic Republic of Iran: situation analysis and roadmap towards 2021. EMHJ-Eastern Mediterranean Health Journal. 2018;24(02):177-88. [DOI:10.26719/2018.24.2.177]
3. Dumont B, Groot J, Tichit M. Make ruminants green again-how can sustainable intensification and agroecology converge for a better future? Animal. 2018;12(s2):s210-s9. [DOI:10.1017/S1751731118001350] [PMID]
4. Adams EL, Caccavale LJ, Smith D, Bean MK. Longitudinal patterns of food insecurity, the home food environment, and parent feeding practices during COVID‐19. Obesity Science & Practice. 2021. [DOI:10.1002/osp4.499] [PMID] [PMCID]
5. Alimoradi, zeinab, Kazemi, faridhe, Estaki, taraneh and Mirmiran, parvin 2015. Household food security in Iran: systematic review of Iranian articles. Adv Nurs Midwifery. 2015;24(87):63-76
6. Ahmed F, Islam A, Pakrashi D, Rahman T, Siddique A. Determinants and dynamics of food insecurity during COVID-19 in rural Bangladesh. Food Policy. 2021;101:102066. [DOI:10.1016/j.foodpol.2021.102066]
7. Razikordmahaleh L, Hatami J, Shobeiri SM, Noroozi O. Model of Education Policy for Food Safety: A Grounded Theory Study. Iranian Journal of Health Education and Health Promotion. 2018;6(4):383-92 [DOI:10.30699/acadpub.ijhehp.6.4.383]

Ethics code: 3.10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها