[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پرداخت الکترونیک ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه نامه ها













..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای جهانگیری

دکتر کتایون جهانگیری، دکتر شهناز طباطبایی، شیوا یوسفیان،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: سالانه صدها میلیون نفر از مردم جهان از حوادث و بلایای طبیعی و انسان‌ساخت متأثر می‌شوند و حدود ۸۰ درصد از این افراد را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. زنان و دختران به دلایل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بهداشتی در برابر بلایا از آسیب‌پذیری بیشتری برخوردار هستند. بدین منظور مطالعۀ حاضر با هدف بررسی تأثیر آوارگی بر سلامت روانی و اجتماعی زنان صورت گرفته است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش مروری ـ تحلیلی است که از طریق جستجوی مقالات در پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی SID, Magiran وIrandoc  و پایگاه‌های اطلاعاتی خارجی Web of Science، Scopus، Pubmed، Google Scholar و با استفاده از کلیدواژه­های آسیب‌پذیری روانی، سلامت روان، زنان در بلایا، آوارگان، حوادث و بلایا و ترکیبات احتمالی آنها بررسی شد.
یافته‌ها: باتوجه به نیازهای متفاوت زنان در بلایا از جمله محرومیت‌ها در دسترسی به خدمات سلامت، مراقبت‌های بارداری و نگرانی‌های خاص بهداشتی، اجبار در تغذیۀ کودکان و احتمال خشونت جنسی و ابتلا به بیماری‌های منتقلۀ جنسی، وابستگی عاطفی و اقتصادی، مشکل در تعاملات اجتماعی زنان، آسیب‌پذیری این گروه در شرایط آوارگی را می‌توان در ابعاد پنج‌گانۀ ۱) سلامت ۲) خودمراقبتی ۳) وضعیت معیشت ۴) سرمایۀ اجتماعی و ۵) حمایت اجتماعی طبقه­بندی کرد.
نتیجه‌گیری: در حوادث و بلایا موانع فرهنگی، مشکلات تهدیدکنندۀ سلامت جسمی و همچنین موانع ارتباطی و تکلم به زبان کشور میزبان و مشکلات اجتماعی و اقتصادی مهم‌ترین چالش‌های زنان هستند که منجر به ایجاد اختلالات روانی می‌شوند. بنابراین بایستی برنامه‌های پیشگیری، آمادگی و پاسخ مبتنی بر نیازها و چالش‌های زنان و با مشارکت آنها طراحی شده و حمایت سیاسی و اقتصادی کافی از جانب دولت‌ها و سازمان‌های درگیر به این برنامه‌ها اختصاص داده شود.

فاطمه قاسمی فرد، دکتر کتایون جهانگیری، کامران حاجی نبی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: خودمراقبتی فردی نوعی از خودمراقبتی است که طی آن فرد به‌عنوان سفیر سلامت مسئول مراقبت از خود، خانواده و سایر افراد می‌شود. نقش شوراهای اسلامی در پیشبرد سیاست‌های نظام سلامت بسیار مهم است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تأثیر توانمندسازی شوراهای اسلامی بر اجرای برنامۀ خودمراقبتی فردی صورت گرفته است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای نیمه‌تجربی است که جامعۀ آماری آن اعضای شورای اسلامی دو روستای جوخواه و بهشت‌آباد از توابع شهرستان طبس هستند. برنامۀ توانمندسازی برای اعضای شورای اسلامی روستای جوخواه به‌عنوان گروه مداخله اجرا شد و روستای بهشت‌آباد نیز به‌عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. دو ماه بعد از مداخله، وضعیت برنامۀ خودمراقبتی فردی در دو روستا بررسی شد. داده‌ها با نرم‌افزار spss نسخۀ ۱۷ و شاخص‌های توصیفی و آزمون‌های آماری نظیر آزمون   تی‌ تک گروهی (One-Sample T Test) توصیف و تحلیل شدند.
یافته‌ها: طبق یافته‌ها بعد از مداخله تعداد سفیران سلامت در روستای جوخواه رشد ۳۱ نفری و در روستای بهشت‌آباد رشد ۲ نفری داشته است. دو ماه بعد از مداخله، در گروه کنترل وضعیت فعالیت سفیران‌ سلامت ثبت‌نام‌شده تغییری نکرده بود و همچنان سفیران ثبت‌نام‌شده فعالیتی در زمینۀ برنامه انجام نداده بودند، اما در روستای جوخواه در فعالیت سفیران سلامت ثبت‌نام‌شده تحول چشمگیری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: توانمندسازی اعضای شوراهای اسلامی روستا به‌عنوان منتخبان مردم برای مدیریت و توسعۀ روستا، موجب می‌شود که مشارکت مردم در برنامه‌های نظام سلامت و به طور ویژه در برنامۀ خودمراقبتی فردی به طور پویا و اثرگذار افزایش یابد.

دکتر داوود تقوایی، دکتر محمد مهدی جهانگیری، زهرا زارع بیدکی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: والدین کودکان با اختلالات رشدی، به‌ویژه اختلالات طیف اوتیسم در معرض خطر بالای اضطراب و پریشانی هستند. لذا، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر انعطاف‌پذیری روان‌شناختی و ارتقای سلامت مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر، نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعۀ آماری پژوهش حاضر دربرگیرندۀ تمامی مادران دارای کودکان مبتلا به اوتیسم شهر قم در سال ۱۳۹۶ بود. با توجه به نیمه‌آزمایشی بودن طرح، نمونه‌ای به حجم ۳۰ بیمار (هر گروه ۱۵ نفر) با توجه به معیارهای شمول از بین افراد جامعۀ آماری به‌صورت داوطلبانه انتخاب شدند. اعضای نمونه به‌صورت جایگزینی تصادفی ساده، در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش‌نامۀ کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL) مقیاس پذیرش و عملِ نسخۀ دوم (AAQ-II) بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ و با روش تحلیل کوواریانس، تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها:  نتایج نشان داد، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، بر ارتقای سلامت و انعطاف‌پذیری روان‌شناختی (۰۱/۰>P) مادران دارای کودکان مبتلا به اوتیسم، تأثیر معناداری دارد.
نتیجه‌گیری: مطابق یافتۀ پژوهش، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی مادران دارای کودک اوتیسم مؤثر است.

 


صفحه 1 از 1     

فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران Iranian Journal of Health Education and Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700