[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پرداخت الکترونیک ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه نامه ها













..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای دلاور

آقا صادق نبوی، دکتر فرامرز سهرابی، دکتر غلامعلی افروز، دکتر علی دلاور، دکتر سیمین حسینیان،
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف:  خودکارآمدی و حمایت اجتماعی از عوامل تأثیرگذار در سلامت روان افراد محسوب می شوند و به ایشان کمک ‏می­کنند تا با شرایط استرس­زا و اضطراب­آور کنار بیایند و آسیب روانی کمتری را تجربه کنند. هدف اصلی پژوهش حاضر پیش­بینی سلامت روان معلمان براساس متغیرهای خودکارآمدی و حمایت ‏اجتماعی بوده است.
مواد و روش‌ها: با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، روش ‏پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعۀ آماری این پژوهش شامل کلیۀ معلمان دورۀ ابتدایی و متوسطه دوم شهر تهران بوده است که از میان آنها تعداد ۴۴۷ نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه­ای برای اجرای پژوهش انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌های پژوهش از پرسشنامه­های سلامت ‏عمومی(۲۸-GHQ )،  خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران و حمایت اجتماعی ‏واکس و همکاران و برای تجزیه و تحلیل داده­های پژوهش از شاخص­های آمار ‏توصیفی و آمار استنباطی(رگرسیون چندمتغیره) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با نشانه‌های جسمانی اختلال روانی رابطه منفی معناداری وجود دارد، لذا متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی می­توانند تغییرات نشانه­های جسمانی را در بین معلمان به گونه­ای معنادار (۰/۰۰۱>P) تبیین و پیش­بینی کنند. بین متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با اضطراب و بی­خوابی رابطۀ منفی معناداری وجود دارد؛ بنابراین آنها می­توانند تغییرات مربوط به اضطراب و بی‌خوابی را بین معلمان به گونه‌ای معنادار(۰/۰۰۱>P)  تبیین و پیش­بینی کنند. بین متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با اختلال در کارکردهای اجتماعی رابطۀ منفی وجود دارد؛ اما فقط متغیر خودکارآمدی می‌تواند اختلال در کارکردهای اجتماعی  بین معلمان را به گونه‌ای معنادار(۰/۰۵>P) تبیین و پیش­بینی کند. بین متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با افسردگی رابطۀ منفی معناداری وجود دارد؛ لذا آن دو متغیر می­توانند تغییرات افسردگی بین معلمان را به گونه­ای معنادار(۰/۰۰۱>P) تبیین و پیش­بینی کنند.
نتیجه‌گیری: با به‌کارگیری شیوه­هایی برای افزایش خودکارآمدی معلمان در دورۀ تربیت معلم، فراهم نمودن حمایت اجتماعی و ارتقای وضعیت اقتصادی ـ اجتماعی ایشان در دورۀ اشتغال می­توان به ارتقای سطح سلامت روان بین آنها کمک نمود.

 


صدیقه حسین پور دلاور، ناصر بهپور، وحید تأدیبی، اعظم رمضان خانی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان-۱۳۹۶ ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: رسیدن به سن سالمندی از عمده‌ترین پیشرفت‌های بشر است، ولی کاهش عملکرد جسمانی به ویژه تعادل، راه رفتن و نیز اختلالات شناختی از جمله مشکلات، در دوران سالمندان است که با عواقب و عوارض جسمانی، روانشناختی و اجتماعی همراه است. تحقیق حاضر با هدف بررسی آثار یک پروتکل تمرینی بر سلامت جسمی و شناختی در زنان سالمند ساکن در یک مرکز نگهداری از سالمندان صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی، ۲۴ زن سالمند (با میانگین سنی ۶/۰۵±۷۲/۴۰ سال و میانگین وزن ۴/۵۵±۶۲/۶۶ کیلوگرم) با وضعیت شناختی سالم که در یک مرکز نگهداری سالمندان ساکن بودند، بصورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. گروه مداخله از یک دوره ۱۲ هفته‌ای تمرینات ترکیبی (شناختی-حرکتی) استفاده کردند. آزمون تعادلی برگ (BBS یا Berg balance scale)، آزمون بلند شدن و رفتن زمان دار (TUG یا Timed up and go test)، آزمون رسیدن عملکردی (FRT یا Functional reach test) و آزمون کوتاه وضعیت ذهنی (MMSE یا Mini–mental state examination) قبل و پس از مداخله از افراد گرفته شد.
یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از بهبود نتایج آزمون FRT (۰/۰۰۲=pTUG (۰/۰۰۱=p)، آزمون تعادلی Berg (۰/۰۰۱=p) و آزمون MMSE (۰/۰۱۱p=)، در افراد گروه فعالیت بود.
نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که برنامۀ تمرینی شناختی ـ حرکتی می‌تواند بر بهبود عملکرد حرکتی به ویژه تعادل و عوامل شناختی در زنان سالمند مؤثر باشد. بنابراین به نظر می‌رسد این نوع فعالیت، روش تمرینی سودمندی برای حفظ عملکرد حرکتی و کاهش سرعت کارکردهای ذهنی سالمندان باشد.


پریسا گل‌کاریان، عبدالله شفیع‌آبادی، علی دلاور،
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان-۱۳۹۷ ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از عمده‌ترین مشکلات جامعه‌های درحال‌توسعه چاقی است و شیوع آن پیوسته در حال افزایش است. این پژوهش با هدف مقایسۀ اثربخشی درمان شناختی ـ رفتاری و رژیم‌درمانی بر کاهش وزن و ارتقای خودکارآمدی سبک زندگی در افراد مبتلا به چاقی انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. از میان افراد مبتلا به چاقی مراجعه‌کننده به مراکز مشاورۀ روان‌شناختی و کلینیک‌های تغذیۀ شهر تهران، ۳۰ فرد ۴۰-۲۰ ساله با روش دردسترس انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه‌ها ۱۰ جلسه (هفته‌ای یک جلسه) آموزش دیدند و شاخص تودۀ بدنی و خودکارآمدی سبک زندگی Clark و همکاران در مراحل پیش‌آزمون و پس‌آزمون اندازه‌گیری شد. داده‌ها با روش‌های تی-تست و تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که هر دو روش درمان شناختی ـ رفتاری و رژیم‌درمانی در کاهش وزن و ارتقای خودکارآمدی سبک زندگی افراد مبتلا به چاقی مؤثر هستند. همچنین روش درمان شناختی ـ رفتاری در مقایسه با رژیم‌درمانی باعث کاهش معنادار وزن و ارتقای معنادار خودکارآمدی سبک زندگی افراد مبتلا به چاقی می‌شود (۰/۰۰۱>P).
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از اهمیت هر دو روش به‌ویژه روش درمان شناختی ـ رفتاری در کاهش وزن و ارتقای خودکارآمدی سبک زندگی افراد مبتلا به چاقی است. بنابراین مشاوران و درمانگران می‌توانند هر دو روش را برای کاهش وزن و ارتقای خودکارآمدی سبک زندگی افراد مبتلا به چاقی استفاده کنند.

 

لویا ایزدی، محمد حسین تقدیسی، محسن قدمی، علی دلاور، باقر ساروخانی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: تصمیم گیری زیر بنای مدیریت و سیستم اعصاب سازمان های رسانه ای است و بحران ها بر روند انجام آن اثرگذار هستند. این پژوهش با هدف بررسی مطالعات انجام شده درکشورهای دیگر در خصوص عوامل موثر بر تصمیم گیری در بحران در سازمان های رسانه ای انجام شده است.

مواد و روش ها: این پژوهش به روش مرور سیستماتیک در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹ انجام شد و مقالات منتشر شده بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ به زبان انگلیسی در پایگاه هایWilley ,Elsevier,Pubmed,SCOPUS,ISI  با مجموعه کلید واژه های"Decision making AND Media AND Crisis" مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: از میان۶۱۵۵ مقاله پس از جستجو و غربالگری، تحلیل نهایی بر روی ۱۴ مقاله انجام گرفت. مطالعات نشان داد عواملی از جمله" زمان تولید محتوا, چابکی سازمانی, مدل تصمیم گیری اتخاذ شده, نحوه استمرار پوشش خبری محل وقوع بحران, ثبت تجربیات قبل, حین و پس از بحران و توجه به ابعاد پانورامیک و زمانی بروز بحران"، بر تصمیم گیری در بحران در سازمان های رسانه ای تاثیرگذار هستند.

نتیجه گیری: در بحران های حوزه سلامت (پاندمی کرونا), استفاده اقناعی از پیام‌های ارتباطی توسط سازمان های رسانه ای با هدف اثرگذاری در باور‌ها, نگرش‌ها و رفتارهای بهداشتی جامعه ضروری است. همچنین طراحی یک تصویر بزرگ و پانورامیک از کلیه ابعاد رسانه ای و بهداشتی مرتبط و توجه به سواد رسانه ای و سواد سلامت مدیران رسانه ای, در کنار طراحی و اجرای پژوهش های مبتنی بر رویکرد ارتقاء روش های تصمیم گیری در بحران و بهره مندی از تجارب سایر کشورها می تواند منجر به تصمیم گیری های مطلوب در نظام سلامت شود.


صفحه 1 از 1     

فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران Iranian Journal of Health Education and Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4700