زمینه و هدف: تصمیم گیری زیر بنای مدیریت و سیستم اعصاب سازمان های رسانه ای است و بحران ها بر روند انجام آن اثرگذار هستند. این پژوهش با هدف بررسی مطالعات انجام شده درکشورهای دیگر در خصوص عوامل موثر بر تصمیم گیری در بحران در سازمان های رسانه ای انجام شده است.
مواد و روش ها: این پژوهش به روش مرور سیستماتیک در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹ انجام شد و مقالات منتشر شده بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ به زبان انگلیسی در پایگاه هایWilley ,Elsevier,Pubmed,SCOPUS,ISI با مجموعه کلید واژه های"Decision making AND Media AND Crisis" مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: از میان۶۱۵۵ مقاله پس از جستجو و غربالگری، تحلیل نهایی بر روی ۱۴ مقاله انجام گرفت. مطالعات نشان داد عواملی از جمله" زمان تولید محتوا, چابکی سازمانی, مدل تصمیم گیری اتخاذ شده, نحوه استمرار پوشش خبری محل وقوع بحران, ثبت تجربیات قبل, حین و پس از بحران و توجه به ابعاد پانورامیک و زمانی بروز بحران"، بر تصمیم گیری در بحران در سازمان های رسانه ای تاثیرگذار هستند.
نتیجه گیری: در بحران های حوزه سلامت (پاندمی کرونا), استفاده اقناعی از پیامهای ارتباطی توسط سازمان های رسانه ای با هدف اثرگذاری در باورها, نگرشها و رفتارهای بهداشتی جامعه ضروری است. همچنین طراحی یک تصویر بزرگ و پانورامیک از کلیه ابعاد رسانه ای و بهداشتی مرتبط و توجه به سواد رسانه ای و سواد سلامت مدیران رسانه ای, در کنار طراحی و اجرای پژوهش های مبتنی بر رویکرد ارتقاء روش های تصمیم گیری در بحران و بهره مندی از تجارب سایر کشورها می تواند منجر به تصمیم گیری های مطلوب در نظام سلامت شود.