اکبر بابائی حیدر آبادی، مرضیه عربان، صدیقه نوح جاه، مهدی مجدم، فاطمه کیامرزی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: جلب مشارکت افراد جامعه در اپیدمی کرونا برای حل مشکلات بهداشتی تا رسیدن به سطح قابل قبولی از بهداشت برای همه افراد جامعه لازم است. مشارکت اجتماعی به عنوان جزء اساسی سلامت جامعه و برنامه های توسعه ای در آمده است و تمرکز بر مشارکت جامعه برای دستیابی به سلامت عمومی جهانی مهم است؛ بنابراین هدف از این مطالعه شناسایی مولفه های موثر بر مشارکت مردم در آموزش مردم برای مردم در همه گیری بیماری کرونا بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی، اطلاعات از طریق مصاحبه های انفرادی نیمه ساختار یافته با ۱۸ نفر از متخصصان نظام سلامت و صاحب نظران درگیر در حوزه های مشارکت های مردمی شهرستان اهواز، با روش نمونه گیری هدفمند از نوع حداکثر تنوع، جمع آوری شد. جهت تحلیل داده ها از رویکرد تحلیل محتوا استفاده شد. ابزار تحلیل در این پژوهش، نرم افزار MAXQDA۱۸ بود. برای اطمینان از مقبولیت داده ها از نظرسنجی مشارکت کنندگان استفاده گردید. قابلیت تایید یافته ها با بازنگری ناظران مشخص شد. صحت و استحکام داده ها با استاندارد لینوکلن و گوبا تائید شد.
یافته ها: تحلیل داده ها منجر به استخراج تعداد ۳۳۶ کد اولیه گردید؛ که در شش طبقه اصلی قرار گرفتند که شامل: مفهوم آموزش مردم برای مردم، فواید مشارکت مردم در آموزش، راهبرد های افزایش مشارکت مردم، راهکارهای جلب مشارکت مردم، مشکلات و موانع تضعیف مشارکت مردم و تسهیل گر های افزایش مشارکت مردم بودند.
نتیجه گیری: حاصل این مطالعه دستیابی به راهبرد ها و راهکارهای جلب مشارکت مردم برای آموزش بود، که می تواند مورد استفاده برنامه ریزان و سایر ذی نفعان قرار گیرد.