[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پرداخت الکترونیک ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه نامه ها













..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای نوح جاه

فرشته عبداللهی پور، صدیقه نوح جاه، سید محمود لطیفی، خانم مرضیه عربان،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: خودکارآمدی شیردهی می‌تواند قوی‌ترین پیشگویی‌کننده‌ تغذیه با شیر مادر باشد. هدف این پژوهش بررسی تأثیر مداخله¬ خزیدن نوزاد به سمت پستان مادر (به‌عنوان تجربه¬مستقیم رفتار شیردهی) در مقایسه با سایر راهبرد‌های ارتقادهنده خودکارآمدی بر خودکارآمدی شیردهی ۲۴ ساعت اول بعد از زایمان در مادران نخست‌زای بستری‌شده در زایشگاه بیمارستان شهید گنجویان دزفول بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر پژوهشی نیمه¬تجربی است؛ که در در ۱۳۹۴ بر روی ۱۲۰ نفر مادر باردار نخست‌زای بستری‌شده در زایشگاه بیمارستان شهید گنجویان دزفول انجام شد. آزمودنی¬ها پرسشنامه استاندارد پنج‌قسمتی پیش‌آزمون را قبل از زایمان تکمیل کردند. پس از زایمان، شرکت‌کنندگان بر اساس جدول اعداد تصادفی به دو گروه مداخله و یک گروه شاهد تقسیم شدند. پس‌آزمون با پرسشنامه¬ خودکارآمدی شیردهی طی ۲۴ ساعت اول بعد از زایمان گرفته شد. جهت تجزیه¬وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و آنالیز واریانس یک‌طرفه در SPSS ۱۶ استفاده شد. رابطه¬ معناداری ۰/۰۵>p در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نمره خودکارآمدی شیردهی در هر سه گروه افزایش یافته بود؛ اما این افزایش تنها در گروه مداخله بر اساس راهبرد‌های ارتقادهنده¬ خودکارآمدی نسبت به گروه شاهد تفاوت معنادار آماری نشان داد (p=۰/۰۳۹). میزان افزایش نمره¬ خودکارآمدی شیردهی گروه مداخله TBC با گروه شاهد (۰/۰۷۶=p) و گروه راهبرد‌های ارتقادهنده خودکارآمدی (۰/۹۹۰=p) تفاوت معنادار نداشت.
نتیجه‌گیری: انجام TBC به علت مزایای بسیار، در کنار آموزش بر اساس راهبرد‌های ارتقای خودکارآمدی در مادران نخست‌زا توصیه می¬شود.

نوع مقاله: مطالعه پژوهشی.


اکبر بابائی حیدر آبادی، مرضیه عربان، صدیقه نوح جاه، مهدی مجدم، فاطمه کیامرزی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: جلب مشارکت افراد جامعه در اپیدمی کرونا برای حل مشکلات بهداشتی تا رسیدن به سطح قابل قبولی از بهداشت برای همه افراد جامعه لازم است. مشارکت اجتماعی به عنوان جزء اساسی سلامت جامعه و برنامه های توسعه ای در آمده است و تمرکز بر مشارکت جامعه برای دستیابی به سلامت عمومی جهانی مهم است؛ بنابراین هدف از این مطالعه شناسایی مولفه های موثر بر مشارکت مردم در آموزش مردم برای مردم در همه گیری بیماری کرونا بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی، اطلاعات از طریق مصاحبه های انفرادی نیمه ساختار یافته با ۱۸ نفر از متخصصان نظام سلامت و صاحب نظران درگیر در حوزه های مشارکت های مردمی شهرستان اهواز، با روش نمونه گیری هدفمند از نوع حداکثر تنوع، جمع آوری شد. جهت تحلیل داده ها از رویکرد تحلیل محتوا استفاده شد. ابزار تحلیل در این پژوهش، نرم افزار MAXQDA۱۸ بود. برای اطمینان از مقبولیت داده ها از نظرسنجی مشارکت کنندگان استفاده گردید. قابلیت تایید یافته ها با بازنگری ناظران مشخص شد. صحت و استحکام داده ها با استاندارد لینوکلن و گوبا تائید شد.

یافته ها: تحلیل داده ها منجر به استخراج تعداد ۳۳۶ کد اولیه گردید؛ که در شش طبقه اصلی قرار گرفتند که شامل: مفهوم آموزش مردم برای مردم، فواید مشارکت مردم در آموزش، راهبرد های افزایش مشارکت مردم، راهکارهای جلب مشارکت مردم، مشکلات و موانع تضعیف مشارکت مردم و تسهیل گر های افزایش مشارکت مردم بودند. 

نتیجه گیری: حاصل این مطالعه دستیابی به راهبرد ها و راهکارهای جلب مشارکت مردم برای آموزش بود، که می تواند مورد استفاده برنامه ریزان و سایر ذی نفعان قرار گیرد.

صفحه 1 از 1     

فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران Iranian Journal of Health Education and Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4700