TY - JOUR T1 - Threatening and intensifying the future of food insecurity in Iran with the outbreak of covid-19 TT - تهدید و تشدید آینده ناامنی غذایی در ایران با شیوع کوید-19 JF - Iran-J-Health-Educ-Health-Promot JO - Iran-J-Health-Educ-Health-Promot VL - 9 IS - 3 UR - http://journal.ihepsa.ir/article-1-1790-fa.html Y1 - 2021 SP - 231 EP - 234 KW - covid-19 KW - food security KW - public health N2 - امنیت غذایی، یکی از خواسته¬ و نگرانی اصلی نخبگان سیاسی-بهداشتی کشورهای جهان می باشد. اما با وجود اهمیت این مسئله، عدم امنیت عذایی در طی دو دهه گذشته، به عنوان جدیترین و پرهزینه¬ترین مشکل بهداشت عمومی جهان شناخته شده است، که کوید-19 صدای این زنگ خطر را برای متخصصان بهداشت و سیاست¬گذاران تشدید کرده است. این مسئله و نگرانی جهانی در ایران نیز، علیرغم پیشرفت اقتصادی و تحولات قابل توجه در 30 سال گذشته¬ و کاهش محسوس ناامنی غذایی، نسبت به دوران قبل، با چالش¬هایی از جمله، تحریم های بین المللی، رکود اقتصادی، افزایش قیمت مواد غذایی، تولیدات ناپایدار کشاورزی، افزایش شهرنشینی، خشکسالی و بی¬ثباتی سیاسی کشورهای همسایه و از همه مهمتر، شیوع گسترده کرونا¬ویروس در کشور، امنیت غذایی در معرض تهدید جدی قرار گرفته است و مستعد عوامل مختلف شوک نا¬امنی غذایی است. به نظر می¬رسد، در کشور ایران، بر اساس مستندات مورد بررسی، برای مقابله با سوءتغذیه و کاهش ناامنی غذایی در برابر بیماری همه¬گیر کوید-19¬ در کوتاه مدت، به واکنش جدی دولت برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه نیاز است. اما در بلند مدت، برای کاهش تاثیر کوید-19، بر سیستم امنیت غذایی کشور، ضرورت تدوین " طرح جامع ملی امنیت غذائی" بیش از هر زمان دیگری جلوه می نماید. نوع مطالعه: نامه به سردبیر M3 10.52547/ijhehp.9.3.231 ER -