زمینه و هدف: با توجه به اهمیت تغذیه کودک با شیر مادر و شکل گرفتن عادات غذایی و شروع تغذیه
تکمیلی در دو سال اول زندگی، این دوره سنی مهم ترین دوران رشد و تکامل کودک محسوب می شود.
هدف از این پژوهش تعیین تأثیر آموزش بر توانمندسازی مادران در مورد تغذیه صحیح در کودکان صفر
تا 2 سال در خانه های سلامت منطقه 18 تهران بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود. نمونه های موردمطالعه به صورت تصادفی
چندمرحله ای از خانه های سلامت انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده
گروه کنترل و مداخله انتخاب و داده ها (α=0/ شد. پس از تأیید روایی و پایایی با آزمون آلفا کرونباخ ( 82
گردآوری شد. سپس 3 جلسه آموزشی، با استفاده وسایل آموزشی مثل تخته وایت برد و روش های
آموزشی پرسش و پاسخ برگزار شد. 3 ماه پس از اجرای مداخله اطلاعات از گروه ها جمع آوری و با
استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تی زوجی و مستقل تجزیه وتحلیل شد.
13/ 24 و رفتار 97 / 13 ، نگرش 99 / یافته ها: قبل از مداخله در گروه مداخله، میانگین نمرات آگاهی 30
14 افزایش یافته بود. همچنین میانگین نمرات / 27 و 39 /45 ،14/ بود و بعد از مداخله به ترتیب به 92
13 و بعد از مداخله / 23 و 59 /70 ،13/ آگاهی، نگرش و رفتار گروه کنترل، قبل از مداخله به ترتیب 02
13 بود. / 24 و 45 /47 ،13/ به ترتیب 24 نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه آموزش می تواند به عنوان ابزاری اثربخش برای ارتقاء
آگاهی، نگرش و عملکرد مادران نسبت به تغذیه کودکان باشد.
نوع مقاله: مطالعه پژوهشی.