:: دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 77-69 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش کمال‌گرایی و ابعاد آن در پیش‌بینی رفتارهای خوردن آشفته بین دانشجویان
محمدرضا خدابخش* ، فریبا کیانی
چکیده:   (9866 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش‌ها در حوزه کمال‌گرایی سعی کرده‌اند که رابطه منفی بین کمال‌گرایی و ابعادش را با زمینه‌های مختلف بهداشت و سلامت جسمی و روانی موردبررسی قرار دهند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش کمال‌گرایی و ابعاد آن در پیش‌بینی رفتارهای خوردن آشفته در میان دانشجویان بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 477 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند، انجام گردید. شرکت‌کنندگان به پرسشنامه‌های خصوصیات جمعیت‌شناختی، کمال‌گرایی بشارت (1382) و رفتارهای خوردن آشفته گارنر و همکاران (1982) پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام تحلیل شدند. 
یافته‌ها: بین کمال‌گرایی و ابعاد آن (خویشتن‌مدار، دیگرمدار و جامعه‌مدار) با رفتارهای خوردن آشفتههمبستگی مثبت معناداری وجود دارد (01/0p<). یعنی، هرچه کمال‌گرایی افزایش یابد، میزان رفتارهایخوردن آشفته در میان دانشجویان نیز افزایش می‌یافت. نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نیز نشان داد که در تعامل بین ابعاد کمال‌گرایی، ابعاد کمال‌گرایی جامعه‌مدار و دیگرمدار به ترتیب 11% و 9% از واریانس رفتارهای خوردن آشفته را به‌طور معناداری پیش‌بینی کردند (05/0p<).
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت کمال‌گرایی و ابعاد آن در پیش‌بینی رفتارهای خوردن آشفته است و این عوامل می‌توانند میزان بالایی از تغییرپذیری این رفتارها را تبیین ‌نمایند.
نوع مقاله:مطالعه پژوهشی.
واژه‌های کلیدی: رفتارهای خوردن آشفته، کمال‌گرایی جامعه‌مدار، کمال‌گرایی دیگرمدار، کمال‌گرایی خویشتن‌مدار، دانشجویان، دانشگاه علامه طباطبائی.
متن کامل [PDF 273 kb]   |   متن کامل (HTML)   (5111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/7/18 | پذیرش: 1394/3/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها