:: دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 120-113 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر آموزش مبتنی بر بحث گروهی در خود مراقبتی زنان آسیب‌پذیر برای پیشگیری از ابتلا به ایدز، شهر کرج
ناهید ربیعی ، طیبه فصیحی هرندی* ، مصطفی قربانی
چکیده:   (7809 مشاهده)

زمینه و هدف: سومین موج انتقال اچ آی وی از طریق روابط جنسی در سال های اخیر، رو به افزایش است و این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر بحث گروهی در خود مراقبتی زنان آسیب‌پذیر برای پیشگیری از ابتلا به ایدز، در شهر کرج در سال۹۴ -۱۳۹۳ انجام شد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش مطالعه‌ای نیمه‌تجربی با مداخلۀ آموزشی از نوع قبل و بعد روی ۴۶ زن آسیب‌پذیر در برابر ابتلا به ایدز، انجام گرفت. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه و مشتمل بر دو بخش؛ اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به آگاهی، نگرش، عملکرد و رفتارهای پر خطر بود. داده ها با استفاده از نرم افزار  Spssنسخه ۱۹ و به‌کارگیری آزمون توصیفی، آزمون تی، آنالیز واریانس وANOVA  تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تفاوت میانگین نمرات نگرش قبل و دو ماه بعد از مداخلۀ آموزشی ۱/۷۸±۲/۹۷ و تفاوت میانگین نمرات عملکرد قبل و دو ماه بعد از مداخلۀ آموزشی ۲/۱۱±۲/۶۹ به‌دست آمد. بین متوسط نمرۀ آگاهی، نگرش و عملکرد نمونه‌های پژوهش شدۀ قبل و دو ماه بعد از آموزش تفاوت آماری معنی‌داری وجود داشت<۰.۰۰۰)P). نیز تفاوت آماری معنی داری بین استفاده از کاندوم قبل و بعد از آموزش وجود داشت (<۰.۰۰P)
نتیجه‌گیری: انجام مداخلات آموزشی با شیوه‌های مناسب در افزایش دانش، تغییرات مثبت نگرش و بهبود عملکرد شرکت‌کنندگان موثر بوده است. اجرای آموزش‌های مستمر و هدفمند در محیطی حمایتگر و به دور از پیش‌داوری و قضاوت در زنان آسیب پذیر نیاز مهمی ارزیابی می‌شود.
کلمات‌کلیدی: مداخلۀ آموزشی، بحث‌گروهی، ایدز، زنان آسیب‌پذیر

واژه‌های کلیدی: مداخله آموزشی، بحث گروهی، ایدز، زنان آسیب پذیر
متن کامل [PDF 913 kb]   (4323 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/11/20 | پذیرش: 1396/2/2



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها