[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پرداخت الکترونیک ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه نامه ها













..
:: دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 243-236 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی وضعیت مصرف صبحانه در دانش‌آموزان ابتدایی شهر اهواز بر اساس الگوی بزنف
سیدابوالحسن نقیبی* ، مریم احمدی ، آتنا رمضانی
چکیده:   (7653 مشاهده)

زمینه و هدف: مصرف صبحانه در ارتقا سلامت، حافظه، یادگیری و عملکردهای شناختی و تحصیلی دانش­آموزان نقش مؤثری دارد. این مطالعه به‌منظور بررسی وضعیت صبحانه در دانش­آموزان بر اساس الگوی بزنف انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود. حجم نمونه 504 دانش­آموزان مقطع ابتدایی بودند که به روش طبقه‌ای خوشه‌ای دومرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسشنامه بود که بر اساس سازه‌های الگوی بزنف طراحی شد. از نرم‌افزار SPSS21 و آزمون‌های آماری توصیفی و کای­اسکوئر برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: 63% دانش­آموزان نسبت به اثرات مصرف صبحانه فاقد آگاهی، 30% در سطح متوسط و 7% آگاهی کمی داشتند. 9/49% دانش­آموزان گاه‌گاهی و بعضی‌اوقات، 5/17% آنان همیشه و 6/32% دانش­آموزان هیچ‌وقت میان‌وعده مصرف نمی‌کردند. بین آگاهی و عملکرد ارتباط آماری معناداری مشاهده گردید (50/0p<). مهم‌ترین عوامل مرتبط در مصرف میان‌وعده در سازه نرم‌های انتزاعی مادر 4/66% و در سازه عوامل قادرساز شلوغ بودن بوفه 2/40% و سنگین­شدن کیف 38% بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به نقش مهم مادر در مصرف صبحانه دانش­آموزان، بنابراین توانمندسازی و عملکرد صحیح مادران به همراه آموزش دانش‌آموزان در مورد صبحانه کامل می‌تواند سبب بهبود رفتار تغذیه‌ای گردد.

نوع مقاله: مطالعه پژوهشی.

واژه‌های کلیدی: صبحانه، الگوی بزنف، دانش‌آموزان ابتدایی، اهواز.
متن کامل [PDF 259 kb]   (2720 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/9/16 | پذیرش: 1395/5/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghibi S A, Ahmadi M, Ramezani A. Evaluation of Breakfast Consumption among Elementary School Students in Ahwaz Based on BASNEF Model. Iran J Health Educ Health Promot 2016; 4 (3) :236-243
URL: http://journal.ihepsa.ir/article-1-463-fa.html

نقیبی سیدابوالحسن، احمدی مریم، رمضانی آتنا. ارزیابی وضعیت مصرف صبحانه در دانش‌آموزان ابتدایی شهر اهواز بر اساس الگوی بزنف. آموزش بهداشت و ارتقای سلامت. 1395; 4 (3) :236-243

URL: http://journal.ihepsa.ir/article-1-463-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران Iranian Journal of Health Education and Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657