:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 199-189 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش واسطه‌ای خودکارآمدی در رابطۀ بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی کارکنان انتظامی
حسین رستمی ، حمزه احمدیان* ، تورج هاشمی ، امید مرادی
چکیده:   (4688 مشاهده)
زمینه و هدف: کارکنان نیروی انتظامی، به‌عنوان منابع انسانی سازمان ناجا، به لحاظ ویژگی‌های ذاتی حرفۀ نظامی با مسائل شغلی متعددی مواجه‌اند و درنتیجه در معرض آسیب‌پذیری روان‌شناختی بیشتری نسبت به کارکنان سایر مشاغل هستند. هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه متغیرهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی با کیفیت زندگی کارکنان انتظامی شهر تبریز است.
مواد و روش‌ها: برای این منظور ۳۵۰ نفر از کارکنان مرد انتظامی شهر تبریز به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی انتخاب شدند. برای اندازه‌گیری متغیرها، افراد شرکت‌کننده مقیاس‌های خودکارآمدی، حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی را تکمیل کردند. برای بررسی قابلیت اعتماد و روایی این مقیاس‌ها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که نتایج بیانگر مطلوبیت این مقیاس‌ها بود. داده‌ها با نرم‌افزار لیزرل تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش با استفاده از روش تحلیل مسیر، حاکی از آن بود که کیفیت زندگی کارکنان انتظامی متأثر از حمایت اجتماعی و خودکارآمدی است. بدین ‌صورت که حمایت اجتماعی به صورت مثبت بر کیفیت زندگی اثر مستقیم دارد. همچنین خودکارآمدی توانسته نقشی واسطه‌ای در ارتباط بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی ایفا کند. برای ارزیابی مدل از شاخص‌های چندگانه ازجمله میزان (۰/۰۷۷)RMSEA و (۰/۹۸) GFI استفاده شد و نتایج نشان داد مدل پیشنهادی با داده‌ها برازش دارد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها، حمایت اجتماعی و خودکارآمدی باعث بهبود کیفیت زندگی کارکنان انتظامی می‌شود.
واژه‌های کلیدی: خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی، کارکنان انتظامی
متن کامل [PDF 1305 kb]   (2765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1397/3/23 | پذیرش: 1397/6/3



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها