زمینه و هدف: ارتقاء سلامتروانی و پیشگیری از مشکلات روانی یک هدف و وظیفه مهم برای مدیران، مسئولان و دستاندرکاران حوزه سلامتروانی در کشور است. رسیدن به این هدف مستلزم استقرار شبکههای اطلاعرسانی فعال و سیستمهای مؤثر جمعآوری اطلاعات و تعیین شاخصهای سلامتروانی است. این مطالعه با هدف تعیین و توسعه شاخصهای سلامتروانی انجام شده است.
مواد و روشها: این مطالعه بر اساس روش کیو و در شش مرحله انجام شده است: تهیه و تولید نمونههای کیو (گویهها)، انتخاب 30 نفر متخصص در حوزه سلامتروانی با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند بهعنوان مشارکتکنندگان در طرح، رتبهبندی کیو در یک طیف 9 درجهای بر اساس میزان اهمیت هر گویه (شاخص)، ثبت دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS، تجزیهوتحلیل آماری از طریق تحلیل آماری کیو (تحلیل مؤلفههای اصلی) و در نهایت تأویل و تفسیر نتایج.
یافتهها: 21 شاخص برای استفاده در نظام سلامتروانی کشور در سه طبقه وضعیت سلامتروانی، نظام سلامتروانی و خدمات سلامتروانی تعیین و معرفی شدند.
نتیجهگیری: این مطالعه یک مطالعه پایه برای شناسایی و توسعه شاخصهای سلامتروانی است که شاخصهای سلامتروانی را برای اصلاح نظارتها و سیاستگذاریها، ارائه خدمات سلامتروانی مناسب، ارتقاء سطح سلامتروانی و بهروزرسانی و اندازهگیری اطلاعات سلامتروانی معرفی کرد.
mohamadi K, Ahmadi K, Fathi Ashtiani A, Azad Fallah P, Ebadi A. Development of Mental Health Indicators in Iran. Iran J Health Educ Health Promot 2014; 2 (1) :37-48 URL: http://journal.ihepsa.ir/article-1-154-fa.html
محمدی خسرو، احمدی خدابخش، فتحی آشتیانی علی، آزادفلاح پرویز، عبادی عباس. توسعه شاخصهای سلامتروانی در ایران. آموزش بهداشت و ارتقای سلامت. 1393; 2 (1) :37-48